FAQ

Algemeen
Is er een echte ambtenaar aanwezig?

Nee, alleen een betrokken ceremoniemeester!
 Die begeleidt jullie door alles heen, jullie kunnen lekker ontspannen. Ze gaat jullie vragen welke muziek je wil en helpt met het uitzoeken van de kleding. 

Is mijn huwelijk bij Wed and Walk echt of nep?

Het is hartstikke nep! Er is geen sprake van een officiêle verbindtenis. Alleen de tranen in uw ogen zijn straks echt…

Hoe lang duurt het?

45 tot 90 minuten, afhankelijk van welke ceremonie je reserveert.

Automatisch ontbonden als de zon op komt? Hoe zit dat? 
Wat heeft die zon er mee te maken?

Die zon die heeft er niets mee te maken, er treedt geen mechaniek in werking. Het is alleen een verhoging van het Assepoestergehalte.

Ik wil wel wat meer informatie. Waar vind ik die?

Alles wat je weten wil staat tussen deze vragen. Daarnaast krijg je als je reserveert een uitgebreide brief met daarin alle informatie over wat je kan verwachten, hoe laat je verwacht wordt en waar je aan moet denken. En anders app of mail je toch even!

Wat je kan verwachten
Moet ik vanalles zelf regelen?

 Wij begeleiden jullie door alles heen, jullie hoeven eigenlijk niets te doen, alleen een reservering maken. Wij doen de rest. Lekker toch?! Kunnen jullie lekker genieten van de voorpret!

 

Hoe ziet het programma er bij jullie uit?

– We heten jullie welkom, geven jullie uitleg en jullie kijken je ogen uit

– Dan gaan jullie je omkleden in trouwkleding, wij helpen jullie. 

– We interviewen jullie om de beurt, voor het schrijven van de speeches. 

– muziek uitzoeken

– rode loper moment… aaah… 

– speech/geloftes

– voltrekken ceremonie, mét “JA woord”

– foto van de huwelijkskus die we voor jullie printen

– foto sessie als je de Gold of Diamond ceremonie hebt gekozen. 

– Ondertekenen van certificaat

– terug omkleden naar burger 

– genieten van jullie honeymoon in Amsterdam! 

 

Hoe lang duurt het? 

Dat is afhankelijk van welke ceremonie je reserveert: 

Bronze – 45 min.

Silver – 60 min.

Gold – 75 min.

Diamond 90 min. 

Dit is de totale tijd, dus inclusief omkleden, foto’s maken en alles.

 

Wat moet ik zelf regelen/voorbereiden?

 Niet zo veel eigenlijk, wij doen het meeste. Wat je zou kunnen doen is: 

– Alsvast de titel en artiest van ‘jullie’ nummer bedenken

– In ons buurtje opzoeken waar je achteraf wil proosten

– Alvast jouw antwoorden bedenken: 

     Waarom bewonder je hem/haar? 

     Welke momenten in jullie relatie koester je? 

     Waarin vult hij/zij jou aan?

     Waar irriteer je je soms aan?

 

Hoe zit het met de  speech / trouwgelofte ?

 Je mag het zelf weten : of je schrijft die van te voren , neemt het mee, en leest je eigen gelofte voor aan je geliefde. Of wij interviewen jullie ter plekke, schrijven daar een speech van en wij lezen die voor. Wat jullie willen. 

Reserveren
Kan ik voor een ander reserveren? 

 Jazeker! Je mag voor een ander stel een reservering inplannen en betalen. Tijdens  het reserveren kan je dan bij de opmerkingen zetten welk bruidspaar wij straks zullen trouwen voor 1 dag!

Hoe reserveer ik met cadeaubon? 

Voor de cadeaubon bezitters is er speciaal de ‘Bronze’ ceremonie. Om deze te reserveren klik je op ‘Reserveren’, en in de agenda die dan opent, kies je de ‘Bronze’ ceremonie. Je krijgt dan verderop in het systeem de keuze om wel of niet te betalen, dat doe je natuurlijk niet. Als je wil bijboeken voor de persoonlijke speech, of de foto sessie, kan je dat in de opmerkingen er bij schrijven, dan nemen we contact met je op.. Neem je op de dag zelf je bon mee? Die nemen we in. 

Hoe lang van te voren moet ik reserveren?

Hoe langer je wacht, hoe groter de kans dat we al vol zitten. Minimaal 3 weken van te voren is aan te raden. Maar 2 of 3 maanden kan natuurlijk ook. 

Kan ik voor deze week reserveren? Jullie agenda geeft geen data die vrij zijn?  

De komende 7 dagen kan je niet zelf online reserveren, die zijn alleen voor last minutes reserveringen. DIe kan je via de app  of mail aanvragen. We gaan ons best voor jullie doen om het mogelijk te maken!  

Wil je me helpen met mijn reservering?

Natuurlijk! App of mail je me zodat ik je kan helpen?   

 

De bruidskleding
Trouwkleding voor haar

Bruidsjurken hebben we in alle maten! Letterlijk van maat 34 tot maat 56, de jurken zijn: mooi, kitch, over te top, klassiek, voor elk wat wils. Het zijn er meer dan 40. Van elke jurk hebben we er 1. Het kan gebeurden dat jouw lievelingsjurk, niet jouw maat is. Dan passen we dat aan de achterkant handig aan met spelden en strikken. Zo kan je toch ‘jouw’ jurk aan.

Trouwkleding voor hem

Voor de gom hebben we jacquets, dassen en hoeden. We hebben géén overhemden, broeken en schoenen! Mocht je het leuk vinden om die zelf mee te nemen, leuk! Het is jouw dag! Hoeft niet, want nogmaals, het is jouw dag 😉 

Voor de gom hebben we geen schoenen. Neem je die zelf mee? 

Schoenen

Voor de dames hebben we inmiddels een heleboel hakken. Maar je kan natuurlijk voor de zekerheid je eigen lievelingsschoenen mee nemen. Voor de heren hebben we geen schoenen, neem je die zelf mee? Of je sandalen/gympen mag ook hoor. Het is jouw dag 😉

Wat als ik in geen één jurk pas… snik…

Zeg… dát is onze eer te na! We hebben jurken in álle maten, try us!!! Ze gaan van maat 34 tot maat 56

Muziek / Ringen / Speech
Persoonlijke speech  

We  schrijven ter plekke een speech voor jullie op basis van een aantal vragen, bijvoorbeeld: Waarom bewonder je hem/haar? Welke momenten in jullie relatie koester je? Waarin vult hij/zij jou aan? Van jouw antwoorden schrijven we meteen jullie geloftes. Je hoeft dat dus niet zelf voor te bereiden, maar dat mag wel! Als je je eigen gelofte wil schrijven en voorlezen mag dat natuurlijk. Neem je daar zelf een printje van mee dan?

Muziek uitzoeken

 Via onze Spotify account kunnen we jullie speciale nummer vinden en dat afspelen op het ‘rode loper moment’. Je hoeft dus niet het liedje vooraf te mailen of mee te nemen.  Het is wel handig als je van te voren al weet welk nummer je wil horen.  

Ringen uitzoeken

Kijk, het zijn natuurlijk geen echte juwélen, maar wel hele leuke, grappige, kitsche, lieve of  klassieke trouwringetjes die we hebben. Jullie mogen deze ringen mee nemen als aandenken. Als je je eigen ringen wil mee nemen om in de ceremonie te gebruiken, prima! Alle kindjes mogen sowieso ook een trouwringetje. 

 

Foto's
1 Foto print   

Bij elke ceremonie maken we sowieso 1 foto van de huwelijkskus , die we meteen voor jullie uitprinten. 

Meer foto’s / foto sessie 

Bij de ceremonie Gold & Diamond doen we een heuze foto sessie waarbij we een heleboel foto’s maken van jullie, en jullie gasten als die mee zijn. 

Deze foto sessie doen we meteen met je eigen camera. Zo hoef je niet eens te wachten voor je jullie mooie foto’s kan bekijken… Het is geen proffessionele fotoshoot, maar dan zou de prijs ook veel hoger zijn. Wel zijn we inmiddels heel ervaren in het nemen van geweldige foto’s die een prachtig aandenken vormen!  Heb je spijt van je korte ceremonie en wil je upgraden naar eentje mét fotoshoot? Kán! Mail ons je verzoek en het komt goed.

 

Tijd / Te laat / Afzeggen
Hoe laat moet ik er zijnl?

Op de grote dag is het handig om niet te laat te komen, we kunnen namelijk niet uitlopen. Als je er precies op je gereserveerde huwelijkstijd bent is dat perfect! . Dat is namelijk de tijd dat we starten met de uitleg en omkleden. Wat handig is is dat je bv al in de buurt bent, winkelen in de buurt, een rondvaart doen, lunchen in een van de vele cafe’s oid., en dan precies op tijd bij ons aankloppen. Dan heb je ook geen stress

Toch te laat? 

app dan even. 06-81893184. soms kunnen we schuiven, soms niet. Als we niet kunnen schuiven, dan gaat de tijd helaas van jouw belevenis af. Dan overleggen we samen hoe we dat doen; vind je bv het foto’s maken belangrijker dan een lange speech, dan doen we de speech kort, zodat we genoeg tijd overhouden voor foto’s. Vind je bv de speech belangrijker dan jurken passen, dan help ik je meteen de juiste jurk aan te passen, zodat jullie wel nog jullie geloftes afleggen. Maar… het fijnste is natuurlijk… als jullie er op tijd zijn…

Afzeggen

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat er iets tussen komt. Wil je ons dat zo snel mogelijk laten weten? Dan staan we niet voor niets op je te wachten. Liefst even via de sms/app 06-81893184  Tot 48 u van te voren krijg je je aankoop bedrag terug, daarna niet meer. In sommige gevallen kunnen we je afspraak nog verplaatsen. Tot 48 u van te voren kan dat altijd. 

Cadeaubon
Cadeaubon kopen?

 Wil je je lief verrassen met een trouw ceremonie voor 1 dag? Yes! Of verras lieve vrienden, of je (groot)ouders. We verkopen een hele mooie bon, die een jaar geldig is. Binnenkort koppellen we een webshop aan de website, tot die tijd kan je een bon bestellen via email. 

Met cadeaubon reserveren

Heb je een cadeaubon gekregen? Jij boft! Je kan via de online agenda op de website een reservering maken voor een Bronze ceremonie. je hebt dan de keuze om online wel of niet te betalen. Dat doe je dan natuurlijk niet 😉 Neem deze bon wel mee, als betaal bewijs. Wij nemen hem weer in.

Cadeaubon vergeten?

Mocht je de bon vergeten op de dag van je ceremonie, dan betaal je het volledige bedrag als borg. Je stuurt achteraf je bon per post naar ons op en wij storten de borg dan weer naar je terug.

Cadeaubon bijna verlopen? 

Heb je een bon maar is het er door omstandigheden niet van gekomen? No worries. Alleen, wij moeten zelf de bon wel op tijd verzilveren. Dus, dit is het plan: Je stuurt de bon per post naar ons op, met een briefje “alvast inleveren’ en je naam/email. Wij mailen je dan een bevestiging en een verlenging van een paar maanden. Zo hebben jullie de tijd om een datum te prikken!

 Cadeaubon niet in de smaak gevallen?

Helaas kunnen we voor cadeaubonnen gekocht bij andere websites dan bij Wed and Walk, alleen maar 45% van het aankoop bedrag terug geven. Dat komt door alles wat wij er weer van moeten afdragen.  In elk geval is dat iets. 

Gasten / getuigen
Gasten / getuigen mee nemen?

 Neem gerust getuigen mee. De Bronze & Silver ceremonie is bedoeld voor 1 bruidspaar en maximaal 4 getuigen. De Gold & Diamond ceremonie is voor 1 bruidspaar er max 12 gasten.  

Wil je jouw korte ceremonie omzetten in een lange ceremonie?  App of mail ons even. No problemo.  

Enne, jullie mogen ook gewoon lekker met z’n tweetjes komen he.. ook heerlijk! 

Kinderen mee nemen? 

Jaaa! Alle kinderen mogen ‘mee’ trouwen en krijgen ook een ringetje als ze willen. Ze kunnen bv het ringenkussen aangeven in de ceremonie! Voor de meisjes hebben we bruidsmeisjes jurkjes. Voor de jongens pakjes en een hoed.  Voor kleine kinderen is het soms wel lastig om zo lang rustig te zijn, dus zorg dat er iemand mee gaat die even buiten kan spelen met ze.

Eten & drinken
Taart / bubbels ed

ooh wat zou dát geweldig zijn, alleen de vet vlekken die er dan op de bruidsjurken

komen kosten ons €82,50 bij de stomerij. Duss….. aub graag taart eten als jullie weer weg zijn bij ons. Het zelfde geldt voor drinken in de bruidskleding. Om alles schoon te houden, mag er niet gegeten of gedronken worden. Dus proosten met bubbels graag achteraf, als jullie weer buiten staan. En trouwens.. we hebben geen alcohol/horeca vergunning 😉 

Vervoer / route / parkeren
OV 

 Kom je van ver? Heb je geen rijbewijs? Wil je moeder jullie niet brengen? No problemo. Zowel de  tram, als de metro Noord Zuidlijn, stopt om de hoek en heeft een directe verbinding met het Centraal Station.

Vanaf Centraal station: tram 24, halte Marie Heineken plein, daarna nog 2 minuten lopen. Of met de Noord Zuidlijn metro 52 richting Station Zuid. Halte Vijzelgracht. 

 Adres 

 Eerste van der Helststraat 13, 1073 AB Amsterdam, we zitten samen met de winkel “Het is liefde” in een pand.   

Parkeren

Schuin tegen over ons is een parkeergarage! Heel relaxt, in de straatjes rondom de winkel is namelijk nooit plek. Die garage heet de Heineken garage. Je rijdt vanaf de ring, heel makkelijk via grotere wegen naar onze winkel. hou wel rekening met de drukke stad, qua reistijd.  

Onze winkel / Rolstoel
Wat is de trouwboetiek / Wedding chapel?

Onze trouw boetiek is  in de Pijp, in Amsterdam. Niet echt een kapel, maar wel super gaaf en bijzonder romantisch aangekleed en versierd.  Het is een knus boetiek winkeltje, maar eigenlijk hebben jullie niet veel meer ruimte nodig dan jullie zelf innemen om in elkaars ogen te verdrinken… Verder kunnen we ook bij jullie op lokatie komen, app of mail je dan even?  

Maar het was toch in een kerk?

Klopt! Tussen 2007 en 2013 hebben we elke maand 1 dag in een heuze kerk gestaan. Maar we wilde veel meer dagen open zijn en zijn op zoek gegaan naar een vaste plek. Die hebben we gevonden! Vanaf 2014 zijn we open in de winkel in de pijp. 

Rolstoel

Zit jij / jouw geliefde /je moedertje in een rolstoel? Geen probleem.  Onze locatie is rolstoeltoegankelijk! 

Onze buurt - wat is er te doen?
Onze buurt

We zitten om de hoek van de beroemde Albert Cuijp markt, waar ook André Hazes opgroeide. Er staat een standbeeld van hem op een hoek van de markt.  

In ons buurtje zitten op minimale loopafstand een heleboel leuke cafétjes zoals Venster 33 , restaurantjes zoals Petit Caron, winkeltjes zoals in de Gerard Doustraat, delicatessen zaakjes Le Salonard , ijssalons, pizzeria’s, dus daar kan je heerlijk vertoeven! 

 We zitten op loop afstand van: Het Sarphatipark, prachtig park in Engelse stijl

De Heineken brouwerij zit om de hoek, daar liggen ook  rondvaart boten, en het art deco bioscoopje Rialto is een bezoekje waard.. Of ga lekker (bruids) taart eten bij de geweldige taarten winkel ‘; De Taart van mijn tante in de Ferdinand Bolstraat. 

Wat mag er niet?
Strooien 


 Nog even wat serieuze woorden: het is niet toegestaan in en om de locatie van Wed and Walk te strooien met: rijst, rozen/bloemblaadjes, confetti, etc. Dit is vanwege de vlekken die rozenblaadjes en confetti maken, de ratten die op de rijst afkomen, en de uren die we op onze knieën bezig zijn om met een pincet alles tussen de kieren vandaan te pulken. Mochten jullie of iemand van jullie gezelschap toevallig toch strooien op onze stoep, wordt er €150,- schoonmaakkosten aan jullie in rekening gebracht door de gemeente. Zo! Dat waren serieuze woorden.

Strippers

 Wij accepteren geen strippers in onze zaak. Echt, dit wordt ons gevraagd 😉 

Eten / drinken 

 Ooh wat zou dát geweldig zijn, lekker taart eten bij ons, proosten met bubbels.. alleen de vet vlekken die er dan op de bruidsjurken komen, kosten ons €82,50 bij de stomerij. Duss….. aub graag taart eten als jullie weer weg zijn bij ons, bijvoorbeeld bij “De Taart van mijn tante”.  Het zelfde geldt voor drinken in de bruidskleding. Om alles schoon te houden, mag er niet gegeten óf gedronken worden. Dus proosten met bubbels graag achteraf, als jullie weer buiten staan. En trouwens.. we hebben geen alcohol/horeca vergunning 😉

Echt / Nep ?
Is er een echte ambtenaar aanwezig?

 Nee, alleen een betrokken ceremoniemeester!

Zij begeleidt jullie door alles heen, zorgt dat alles goed komt, zodat jullie lekker kunnen  ontspannen. Zij gaat jullie ook  vragen welke muziek je wil horen, zij helpt jullie met kleding uitzoeken en zij interview jullie om vervolgens jullie speech te schrijven.

Is mijn huwelijk bij Wed and Walk echt of nep? 

  Het is hartstikke nep! Er is geen sprake van een officiële verbintenis. Alleen de tranen in uw ogen zijn straks echt…

Automatisch ontbonden als de zon op komt? Hoe zit dat? 

 Wat heeft die zon er mee te maken?

 Die zon die heeft er niets mee te maken, er treedt geen mechaniek in werking. Het is alleen een verhoging van het Assepoestergehalte.

Alimentatie 

 ooit heeft iemand eens gevraagd of de partner na een huwelijk bij ons dan ook recht had op alimentatie. Nou nee, want de verbintenis is enkel emotioneel, niet echt , niet wettelijk. 

Voorwaarden
Moet ik minimaal 18 jaar zijn?


Wij hanteren geen minimum leeftijd omdat het huwelijk niet echt is. Als je je hoofd al rechtop kan houden ben je van harte welkom om te trouwen. Daarvoor eigenlijk ook al.

Wij zijn 2 vrouwen, mogen wij ook komen trouwen?

Tuurlijk! Als jullie elkaar maar lief vinden….We hebben genoeg Sissi jurken.Wij willen eigenlijk met 3 vriendinnen trouwen, mag dat?

Ja hoor, gezellig! The more the marrieder! Een hele club mensen, of met je hond. Álles mag!

Ik ben 80, is dat een bezwaar?

Als je nog “JA” kan knikken ben je van harte welkom.Wij zijn 2 mannen, moeten we zelf een extra hoed mee nemen?

Nee joh! Wij hebben hoeden genoeg!

Vervoer
Boehoe… wij komen van ver/hebben geen rijbewijs/m’n moeder wil ons niet brengen en komen met OV.

No problemo. De tram/Noord Zuidlijn  stopt om de hoek en heeft een directe verbinding met het Centraal Station.

Ik/mijn geliefde/m’n moedertje zit in een rolstoel. Zijn jullie locaties rolstoelvriendelijk?

Zekers! En bruidsjurken zijn dat ook!

Auto in de binnenstad? Probleem?

Nee! De Heineken  parkeergarage zit schuin tegen over ons! Daarover hoor je meer in de informatie brief die je krijgt.

Overig
Kan ik Wed and Walk ook zelf op mijn feest inhuren?

Jazeker! Stuur gerust een mail naar Wedandwalk@hotmail.com.

Ik heb hele rare vragen en gekke wensen… kan dat?

Of course! Wij vinden niks raar en doen ons best om al je wensen waar te maken! (klinkt lekker hé? nou dat is het ook.)