Over ons

Trouwen voor 1 Dag is een uit de hand gelopen Koninginnedag act, bedacht door mij,  Jona Rens en mijn bestie Jansje Meijman, we zijn twee theatermaaksters uit Amsterdam. Naast ons theaterwerk hebben we Trouwen voor 1 Dag groot gemaakt. Inmiddels heeft Jansje er voor gekozen zich volledig op haar theaterwerk te richten. En voor mij heeft Trouwen voor 1 Dag inmiddels mijn volledige aandacht, hoe leuk! Ik maak mensen blij en verliefd voor mijn werk!

Toen we startten was het Trouwen voor 1 Dag óver the top, kitsch, met nep bloemen en plastic ringen. Inmiddels is het steeds stijvoller, romantischer en professioneler geworden. Zeker nu we in een nieuw pand zitten. Ik ben er zó trots op !

Hoe is Trouwen voor 1 Dag ontstaan?

Trouwen voor 1 Dag is een uit de hand gelopen koninginnedag act uit 2003. Op die  Koninginnedag heb ik samen met een vriendin een vriend getrouwd voor de lol. We waren theater studenten halverwege een feestdag, dus dat werd een enorme act, de bovenburen strooiden rijst. Op de kus steeg er een groot gejuich op uit de massa die we inmiddels om ons heen verzameld hadden en er stond een lange rij mensen klaar. De rest van die dag hebben we mensen getrouwd.

Toen pikte de pers het op

Het Eye/ filmmuseum had ons gezien en vroeg ons voor museumnacht 2007. Het was  geweldig! Elke 5 minuten een ceremonie, de hele nacht door. Wij strak aan de wodka red bull om dat vol te houden en iedereen in de wolken! 

Het Paleis

Nadat Trouwen voor 1 Dag al op twee fantastische locaties heeft gezeten, hebben we een tijdje geen locatie gehad. Door de lockdown hebben we de laatste locatie op moeten zeggen. 

 Inmiddels hebben we weer een eigen pand genaamd: Het Paleis. We hopen hier heel veel verliefde stelletjes en vriendinnen met elkaar te trouwen. Dat deze koninginnendag act zo ver gekomen is.. Wow!