FAQ

FAQ

Algemeen

Is er een echte ambtenaar aanwezig?

Nee, alleen een betrokken ceremoniemeester!
 Die begeleidt jullie door alles heen, jullie kunnen lekker ontspannen. Ze gaat jullie bijvoorbeeld vragen welke muziek je wil horen tijdens ‘het rode loper’ moment en helpen met het uitzoeken van de kleding. 

Is mijn huwelijk bij Trouwen voor 1 Dag echt of nep?

Het is hartstikke nep! Er is geen sprake van een officiële verbintenis. Alleen de tranen in je ogen zijn straks echt…

Hoe lang duurt het?

Dat verschilt welk pakket je reserveert. We hebben een pakket van 45, 75 of 90 minuten.

Automatisch ontbonden als de zon op komt? Hoe zit dat? 
Wat heeft die zon er mee te maken?

Die zon die heeft er niets mee te maken, er treedt geen mechaniek in werking. Het is alleen een verhoging van het Assepoestergehalte.

Ik wil wel wat meer informatie. Waar vind ik die?

Alles wat je weten wil staat tussen deze vragen. Daarnaast krijg je als je reserveert een uitgebreide brief met daarin alle informatie over wat je kan verwachten, hoe laat je verwacht wordt en waar je aan moet denken. En anders app of mail je toch even!

Wat je kan verwachten

Moet ik van alles zelf regelen?

Wij begeleiden jullie door alles heen, jullie hoeven eigenlijk niets te doen, alleen een reservering maken. Wij doen de rest. Lekker toch?! Kunnen jullie lekker genieten van de voorpret!

Hoe ziet het programma er bij jullie uit?

Het programma hangt af van het pakket wat je reserveert. Maar hier kan je hoe dan ook op rekenen:

– We heten jullie welkom, geven jullie uitleg en jullie kijken je ogen uit

– Dan gaan jullie je omkleden in trouwkleding, wij helpen jullie. We houden jullie natuurlijk apart omdat het ongeluk brengt als jullie elkaar al van te voren zien in trouwkleding. Dat bijgeloof nemen we natuurlijk bloed serieus. 

– muziek en ringen uitzoeken

– rode loper moment… aaah… 

– speech/geloftes uitspreken

– voltrekken ceremonie, mét “JA woord”

– tijd om genoeg foto’s van het verliefde koppel te maken

– terug omkleden naar burger 

– genieten van jullie honeymoon in Amsterdam!

Wat moet ik zelf regelen/voorbereiden?

Niet zo veel eigenlijk, wij doen het meeste. Wat je zou kunnen doen is:

– Alsvast de titel en artiest van ‘jullie’ nummer bedenken

– In ons buurtje opzoeken waar je achteraf wil proosten

– Alvast jouw antwoorden bedenken: 

     Waarom bewonder je hem/haar? 

     Welke momenten in jullie relatie koester je? 

     Waarin vult hij/zij jou aan?

Hoe zit het met de  speech / trouwgelofte ?

Je mag het zelf weten : of je schrijft die van te voren , neemt het mee, en leest je eigen gelofte voor aan je geliefde. Of wij interviewen jullie ter plekke, schrijven daar een speech van en wij lezen die voor. Wat jullie willen.

Reserveren

Kan ik voor een ander reserveren? 

 Jazeker! Je mag voor een ander stel een reservering inplannen en betalen. Tijdens  het reserveren kan je dan bij de opmerkingen zetten welk bruidspaar wij straks zullen trouwen voor 1 dag!

Hoe reserveer ik met cadeaubon? 

Even een mailtje sturen!

Hoe lang van te voren moet ik reserveren?

Hoe langer je wacht, hoe groter de kans dat we al vol zitten. Minimaal 3 weken van te voren is aan te raden. Maar 2 of 3 maanden kan natuurlijk ook.  

Kan ik voor deze week reserveren? Jullie agenda geeft geen data die vrij zijn?  

Dat klopt, we zijn vaak helemaal vol gereserveerd. Mail dan even, dan zetten we je op onze lijst en mailen we je zodra er nieuwe plekjes open gaan

Wil je me helpen met mijn reservering?

Natuurlijk! App of mail je me zodat ik je kan helpen!   

De bruidskleding

Bruidsjurken

Bruidsjurken hebben we in alle maten! Letterlijk van maat 34 tot maat 56, de jurken zijn: mooi, kitch, over te top, klassiek, voor elk wat wils. Het zijn er meer dan 50. Van elke jurk hebben we er 1. Het kan gebeurden dat jouw lievelingsjurk, niet jouw maat is. Dan passen we dat aan de achterkant handig aan met spelden en strikken. Zo kan je toch ‘jouw’ jurk aan.

Jacquets

Voor wie wil hebben we jacquets, dassen en hoeden. We hebben géén overhemden, broeken en schoenen! Mocht je het leuk vinden om die zelf mee te nemen, leuk! Het is jouw dag! Hoeft niet, want nogmaals, het is jouw dag 😉 

Voor de gom hebben we geen schoenen. Neem je die zelf mee? 

Kinder kleding 

We hebben bruidsmeisjes jurkjes in veel maten. De grotere meiden vinden het trouwens geweldig om al een échte bruidsjurk aan te krijgen, die zo lekker over de grond sleept. 

En we hebben jacquetjes in kleine maatjes, zoooo zoet! 

Schoenen

We  hebben geen schoenen, neem je die zelf mee? Of je sandalen/gympen mag ook hoor. Het is jouw dag 😉

Wat als ik in geen één jurk pas… snik…

Zeg… dát is onze eer te na! We hebben jurken in álle maten, try us!!! Ze gaan van maat 34 tot maat 56

Muziek / Ringen / Speech

Persoonlijke speech  

We  schrijven ter plekke een speech voor jullie op basis van een aantal vragen, bijvoorbeeld: Waarom bewonder je hem/haar? Welke momenten in jullie relatie koester je? Waarin vult hij/zij jou aan? Van jouw antwoorden schrijven we meteen jullie geloftes. Je hoeft dat dus niet zelf voor te bereiden, maar dat mag wel! Als je je eigen gelofte wil schrijven en voorlezen mag dat natuurlijk. Neem je daar zelf een printje van mee dan?

Muziek uitzoeken

Via ons Spotify account kunnen we jullie speciale nummer vinden en dat afspelen op het ‘rode loper moment’. Je hoeft dus niet het liedje vooraf te mailen of mee te nemen.  Het is wel handig als je van te voren al weet welk nummer je wil horen.  

Ringen uitzoeken

Kijk, het zijn natuurlijk geen echte juwélen, maar wel hele leuke, grappige, kitsche, lieve of  klassieke trouwringetjes die we hebben. Jullie mogen deze ringen mee nemen als aandenken. Als je je eigen ringen wil mee nemen om in de ceremonie te gebruiken, prima! Alle kindjes mogen sowieso ook een trouwringetje. 

Tijd / Te laat / Afzeggen

Hoelaat moet ik er zijn?

Op de grote dag is het handig om niet te laat te komen, we kunnen namelijk niet uitlopen. Als je er precies op je gereserveerde huwelijkstijd bent is dat perfect! . Dat is namelijk de tijd dat we starten met de uitleg en omkleden. Wat handig is is dat je bv al in de buurt bent, winkelen in de buurt,, lunchen in een van de vele cafe’s oid., en dan precies op tijd bij ons aankloppen. Dan heb je ook geen stress

Toch te laat? 

App dan even naar 06-37449049. Soms kunnen we schuiven, soms niet. Als we niet kunnen schuiven, dan gaat de tijd helaas van jouw belevenis af. Dan overleggen we samen hoe we dat doen; vind je bv het foto’s maken belangrijker dan een lange speech, dan doen we de speech kort, zodat we genoeg tijd overhouden voor foto’s. Vind je bv de speech belangrijker dan jurken passen, dan help ik je meteen de juiste jurk aan te passen, zodat jullie wel nog jullie geloftes afleggen. Maar… het fijnste is natuurlijk… als jullie er op tijd zijn…

Afzeggen

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat er iets tussen komt. Wil je ons dat zo snel mogelijk laten weten? Dan staan we niet voor niets op je te wachten. Liefst even via de sms/app 06-37449049. Tot twee weken na aankoop van je reservering krijg je je aankoop bedrag terug, daarna niet meer. In sommige gevallen kunnen we je afspraak nog verplaatsen. 

Cadeaubon

Cadeaubon kopen?

Wil je je lief verrassen met een trouw ceremonie voor 1 dag? Yes! Of verras lieve vrienden, of je (groot)ouders. We verkopen een hele mooie bon, die een jaar geldig is. Bestellen kan via de email. 

Met cadeaubon reserveren

Heb je een cadeaubon gekregen? Jij boft! Je kan via de online agenda op de website een reservering maken voor een Bronze ceremonie. je hebt dan de keuze om online wel of niet te betalen. Dat doe je dan natuurlijk niet 😉 Scroll even naar beneden als je moet betalen, dan zie je een vinkje om niet te betalen.

Neem je cadeaubon wel mee, als betaal bewijs. Wij nemen hem weer in.

Cadeaubon bijna verlopen?

Heb je een bon maar is het er door omstandigheden niet van gekomen? No worries. Alleen, wij moeten zelf de bon wel op tijd verzilveren. Dus, dit is het plan: Je geeft ons het nummer door, wij mailen je dan een bevestiging en een verlenging van een paar maanden. Zo hebben jullie de tijd om een datum te prikken!

Cadeaubon niet in de smaak gevallen?

Helaas kunnen we voor cadeaubonnen gekocht bij andere websites dan bij ons, alleen maar 35% van het aankoop bedrag terug geven. Dat komt door alles wat wij er weer van moeten afdragen.  In elk geval is dat iets. Mocht je het Trouwen voor 1 dag niet leuk vinden, maar wel een foto shoot willen, dan kan dat ook! 

Cadeaubonnen gekocht bij ons kunnen tot twee weken na aankoop ingeruild worden.

Gasten / getuigen

Gasten / getuigen mee nemen?

Neem gerust getuigen mee. Leuk! Maximaal 12. Enne, jullie mogen ook gewoon lekker met z’n tweetjes komen he.. ook heerlijk! 

Kinderen mee nemen?

Jaaa! Alle kinderen mogen ‘mee’ trouwen en krijgen ook een ringetje als ze willen. Ze kunnen bv het ringenkussen aangeven in de ceremonie! Voor de meisjes hebben we bruidsmeisjes jurkjes. Voor de jongens pakjes en een hoed. Voor kleine kinderen is het soms wel lastig om zo lang rustig te zijn, dus zorg dat er iemand mee gaat die even buiten kan spelen met ze.

Eten & drinken

Taart
ooh wat zou dát geweldig zijn, alleen de vet vlekken die er dan op de bruidsjurken komen kosten ons €82,50 bij de stomerij. Duss….. aub graag taart eten als jullie weer omgekleed zijn. Nemen jullie zelf bordjes en bestek mee? Dat is niet aanwezig. 
Bubbels
Wij servern een hele hele lekkere bubbel! Reserveer je die vooraf? Wij hebben champagne coups klaar staan. Even mailen of appen en we zetten de fles voor jullie koud. 

Vervoer / route / parkeren

Vooraf aan jullie trouwdag mailen we de info over het adres en tips voor het parkeren.

Rolstoel

Sorry, het is een oud pand  met trappetjes. Je kan wel helemaal tot aan de deur rijden en dan ben je practisch binnen. Maar om echt naar de bruidskleedkamer te komen moet je 1x 3 treden af. 

Wat mag er niet?

Strooien 


Nog even wat serieuze woorden: het is niet toegestaan in en om de locatie van Trouwen voor 1 Dag te strooien met: rijst, rozen/bloemblaadjes, confetti, etc. Dit is vanwege de vlekken die rozenblaadjes en confetti maken, de ratten die op de rijst afkomen, en de uren die we op onze knieën bezig zijn om met een pincet alles tussen de kieren vandaan te pulken. Mochten jullie of iemand van jullie gezelschap toevallig toch strooien op onze stoep, wordt er €150,- schoonmaakkosten aan jullie in rekening gebracht door de gemeente. Zo! Dat waren serieuze woorden.

Strippers

Wij accepteren geen strippers in onze zaak. Echt, dit wordt ons wel eens gevraagd 😉 

Eten / drinken 

Ooh wat zou dát geweldig zijn, lekker taart eten bij ons, proosten met bubbels.. alleen de vet vlekken die er dan op de bruidsjurken komen, kosten ons €82,50 bij de stomerij. Duss….. aub graag taart eten als jullie weer omgekleed zijn.

Wie mag er mee doen?

Moet ik minimaal 18 jaar zijn?


Wij hanteren geen minimum leeftijd omdat het huwelijk niet echt is. Als je je hoofd al rechtop kan houden ben je van harte welkom om te trouwen. Daarvoor eigenlijk ook al.

Wij zijn 2 vrouwen, mogen wij ook komen trouwen?

Tuurlijk! Als jullie elkaar maar lief vinden….We hebben genoeg Sissi jurken.Wij willen eigenlijk met 3 vriendinnen trouwen, mag dat?

Ja hoor, gezellig! The more the marrieder! Een hele club mensen, of met je hond. Álles mag!

Ik ben 80, is dat een bezwaar?

Als je nog “JA” kan knikken ben je van harte welkom.Wij zijn 2 mannen, moeten we zelf een extra hoed mee nemen?

Nee joh! Wij hebben hoeden genoeg!

Wij zijn 2 mannen en willen graag in jurk, kan dat? 

Natuurlijk! Iedereen mag helemaal lekker zelf weten of je een jurk of een jacquet aan doet of juist in je eigenste kloffie blijft. Up to you! Wij vinden jullie sowieso prachtig. 

 

Feest of festival?

Kan ik Trouwen voor 1 Dag ook zelf op mijn feest inhuren?

Jazeker! Stuur gerust een mail naar jaikwil@trouwenvoor1dag.nl

Ik heb hele rare vragen en gekke wensen… kan dat?

Of course! Wij vinden niks raar en doen ons best om al je wensen waar te maken! (klinkt lekker hé? nou dat is het ook.)