Over ons

Trouwen voor 1 dag is een uit de hand gelopen koninginnendag act, bedacht door mij,  Jona Rens en mijn bestie Jansje Meijman, we zijn twee theatermaaksters uit Amsterdam. Naast ons theaterwerk hebben we Trouwen voor 1 dag groot gemaakt. Inmiddels heeft Jans er voor gekozen zich volledig op haar theaterwerk te richten. En voor mij heeft Trouwen voor 1 dag inmiddels mijn volledige aandacht, hoe leuk! Ik maak mensen blij en verliefd voor mijn werk!

Toen we startten was het Trouwen voor 1 dag óver the top, kitsch, met nep bloemen en plastic ringen. Inmiddels is het steeds stijvoller, romantischer en professioneler geworden. Zeker nu we in een nieuw pand zitten. Ik ben er zó trots op !

Hoe is Trouwen voor 1 dag ontstaan?

Trouwen voor 1 dag is een uit de hand gelopen koninginnedag act uit 2003. Op die  Koninginnedag heb ik samen met een vriendin een vriend getrouwd voor de lol. We waren theater studenten halverwege een feestdag, dus dat werd een enorme act, de bovenburen strooiden rijst. Op de kus steeg er een groot gejuich op uit de massa die we inmiddels om ons heen verzameld hadden en er stond een lange rij mensen klaar. De rest van die dag hebben we mensen getrouwd.

Toen pikte de pers het op

Het Eye/ filmmuseum had ons gezien en vroeg ons voor museumnacht 2007. Het was  geweldig! Elke 5 minuten een ceremonie, de hele nacht door. Wij strak aan de wodka red bull om dat vol te houden en iedereen in de wolken! Inmiddels hebben afgelopen museumnacht ons 12,5 jarige jubileum gevierd in het prachtige nieuwe gebouw van het filmmuseum; het Eye.

 

Een eigen winkel openen

Met Valentijn 2014 hebben we voor 1 maand een pop up winkel geopend, waar we uiteindelijk 5 jaar in hebben gezeten. Inmiddels zijn we januari 2020 geopend in een prachtige verdieping van een historisch pandje midden in de binnenstad en we maken dagelijks mensen uit de stad, uit het hele land en zelfs van over de grens blij en verliefd! 

Dat deze koninginnendag act zo ver gekomen is.. Wow!

Adres

1e etage van de winkel WIND
Rosmarijensteeg 10
1012RP Amsterdam

Openingstijden

Ma-Vr 12:00-17:00 op afspraak
Za 11:00-17:30 op afspraak
Zo 13:00-17:00 op afspraak

Ja ik wil!

Trouwen voor 1 dag is voor iedereen. Tegen wie zeg jij ‘Ja ik wil’?

Trouwenvoor1dag